Unul dintre orasele care trebuie vizitate este orasul Calimanesti, situat la 18 km de municipiul Ramnicu Valcea. Impreuna cu statiunea Caciulata formeaza statiunea Calimanesti-Caciulata.

Aici clima protectoare isi face simtita prezenta. In Calimanesti-Caciulata exista o multime de izvoare de ape minerale bromate, clorate, sulfuroase.

Calimanesti-Caciulata, este o statiune deschisa pe tot cursul anului si extrem de renumita pentru tratamentele sale impotriva bolilor hepatobiliare, ale sistemului renal si biliar, boli O.R.L., afectiuni respiratorii, boli digestive, stari reumatismale si stari postraumatismale.

blog1

Localitatea Ocnele Mari a fost special amenajata pentru turisti, avand o suprafata de 10.000 de mp si situandu-se la 225 de metri fata de nivelul marii.

ocnele-mari

Punctul turistic Salina Ocnele Mari are parte de o biserica, un teren de fotbal, teren de baschet, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii, un muzeu, un restaurant, baruri, magazine de suveniruri. Salina este situata la o distanta de 12 km de Ramnicu Valcea.

Este locul ideal pentru cei care au probleme de sanatate si nu numai, deoarece aerosolii salini ajuta la dezinfectie, fluidizarea mucoaselor, eliminarea toxinelor, reducerea micro-organismelor.

salina-ocnele-mari-valcea-001

Localitatea Horezu este o destinatie obligatorie, unul din principalele motive fiind acela de a observa talentul celor mai renumiti olari.